Lapset ja nuoret haluavat lukea urheilusta

Lapset ja nuoret haluavat lukea urheilusta

Ei ole mikään salaisuus, että lapset ja nuoret ovat kiinnostuneita urheilusta. He katsovat sitä televisiosta, pelaavat sitä koulussa ja puistossa ja puhuvat siitä ystäviensä kanssa. Ei liene siis yllättävää myöskään, että he rakastavat lukea urheilusta. Itse asiassa urheilukirjat kuuluvat suosituimpien nuortenkirjojen joukkoon!

Urheilukirjojen lukemisesta voi olla nuorelle yllättäviä hyötyjä


Lasten ja nuorten on tärkeää lukea urheilusta, koska se voi auttaa heitä oppimaan aiheesta lisää. Esimerkiksi jalkapalloilijasta kertovassa kirjassa voidaan keskustella siitä, miten jalkapalloilijasta tuli menestyjä lajissa, hänen harjoitusohjelmastaan ja siitä, mitä hän tekee ennen ottelua ja sen jälkeen. Nämä tiedot voivat olla kiinnostavia urheilusta innostuneille lapsille ja nuorille, sillä ne voivat auttaa heitä ymmärtämään urheilua paremmin. Lisäksi urheilusta kertovat kirjat voivat opettaa lapsille ja nuorille kovan työn ja päättäväisyyden merkitystä. Esimerkiksi kirja juoksijasta, joka voitti loukkaantumiset voittaakseen suuren kilpailun, voi innostaa nuoria lukijoita olemaan koskaan luopumatta unelmistaan.

Kirjasuosituksemme eri-ikäisille urheilufaneille


Nuorille on tarjolla kaikenlaisia urheilukirjoja. Kirjoista, joissa opetetaan tietyn urheilulajin perusteita, inspiroivien urheilijoiden elämäkertoihin ja romaaneihin, joiden keskeisenä teemana on urheilu – jokaiselle nuorelle lukijalle löytyy varmasti jotakin. Tässä poimintamme:

Hyvin nuorille

  • Mike Lupican “The Big Field” -kirjassa nuori poika nimeltä Hutch on päättänyt auttaa joukkuettaan voittamaan ison pelin. Hän tekee kaiken voitavansa, mutta asiat eivät suju aivan suunnitelmien mukaan. Tämä on hauska ja jännittävä kirja, joka opettaa nuorille lukijoille tiimityön tärkeydestä.
  • Kathleen Krullin kirjoittama “Wilma Unlimited” on inspiroiva tositarina olympiajuoksija Wilma Rudolphista, joka voitti köyhyyden ja polion ja nousi yhdeksi aikansa suurimmista urheilijoista.

Isommille lapsille

  • Daniel James Brownin kirjoittama “The Boys in the Boat” on tositarina Washingtonin yliopiston vuoden 1936 kahdeksan soutajien soutumiehistöstä ja heidän kullan tavoittelustaan Berliinin olympialaisissa.
  • Steven Johnson Jr:in teos “A Walk in Our Cleats” on voimakas kirja, joka kertoo tarinoita urheilijoista, jotka ovat kohdanneet vastoinkäymisiä ja kieltäytyneet luovuttamasta. Michael Jordanista Jackie Robinsoniin ja Mia Hammista nämä urheilijat ovat voittaneet esteet sekä pelikentällä että sen ulkopuolella.

Nuorille aikuisille

  • Molly Schiotin kirjoittama “Game Changers: The Unsung Heroines of Sport” esittelee 16 inspiroivaa naisurheilijaa eri urheilulajeista ja eri aikakausilta, jotka kaikki ovat vaikuttaneet merkittävästi urheilumaailmaan.
  • “Runner: A short story about a long run” on Lizzy Hawkerin omaelämänkerta tytöstä, josta tuli intohimon ja sinnikkyyden kautta ennätyksiä rikkonut ammattilaisjuoksija.

Lue lapsen kanssa


Vanhempien kannustaminen lukemaan urheilukirjoja lastensa kanssa on hyvä tapa auttaa heitä oppimaan lisää aiheesta. Sen lisäksi, että lapsi oppii urheilusta, hän oppii myös tuntemaan vanhempansa paremmin, kun he keskustelevat kirjasta yhdessä. Lisäksi vanhemmat voivat auttaa lapsia parantamaan lukutaitoaan esittämällä heille kysymyksiä kirjasta. Tämä voi olla hauskaa puuhaa sekä vanhemmille että lapsille ja se voi auttaa vahvistamaan perhesiteitä. Hopi hopi siis lähimpään kirjastoon!