Monia taitoja voi oppia kirjoista

Emme ole enää tottuneet oppimaan asioita kirjoista, koska monet asiat ja ohjeet löytyvät internetistä. Kirjoissa on kuitenkin puolensa vaikka internetin helppous onkin monelle se kynnys, jonka takia ei tee mieli suunnata kirjastoon lainaamaan kirjallisuutta. Minkä takia kirjoja kannattaa suosia ja mitä ongelmia internetin käytössä voi olla oppimisen kannalta? Nämä ovat ajankohtaisia kysymyksiä, jotka voivat yllättää ja ohjata myös sinut kirjastoon lainaamaan kirjoja oppimista varten.

Julkaistu kirjallisuus käy läpi monta erilaista vaihetta, ennen kuin se tulee kirjana ulos maailmaan ja on saatavilla lukijoille. Tämä prosessi onkin yksi tärkeistä asioista, minkä takia kirjallisuuden suosiminen ainakin opinnoissa on tärkeää ja sitä kannattaa ehdottomasti suosia.

Faktat takaavat oppimisen

Monissa tieteellisissä julkaisuissa on tärkeää oikeiden faktojen saaminen. Kirjoissa faktat ovat oikein ja painettu sana on lähes aina varmemmin varmennettavaa kuin esimerkiksi internetin kirjoitukset. Internet on paikka, jossa kaikki voivat kirjoittaa omia ajatuksiaan ja julkaista kaikenlaista tietoa, jonka todenperäisyyttä on vaikea todentaa. Tämä yleensä vaatii kirjoittajalta taitoa kertoa myös omien kirjoitusten lähteet ja linkittää tekstit todellisiin tutkittuihin lähteisiin. Kirjoissa lähteet ovat valmiiksi varsinkin oppikirjoissa valmiina ja ne on varmennettu julkaisijoiden toimesta, koska jos teos ei ole totta on se varsinkin tietokirjojen osalta katastrofi myynnin kannalta. Kukaan ei halua ostaa kirjaa, jossa on vääriä tietoja. Tämän takia varsinkin kouluissa edelleen panostetaan painettuun sanaan vaikka monet kirjat löytyvät jo verkkopainoksina.

Tarkka tieto on monessa oppimisessa tärkeää oli oppiminen sitten rakentamista tai vaikka sijoittamista osakkeisiin tai vaikka kryptovaluuttaan. Rakentajalle on tärkeää oppia laskemaan oikein rakennusten tai rakenteiden kantavuuksia ja näissä ei auta keskustelupalstojen kommentit, jotka kertovat tee-se-itse miesten omista opeista. Sama pätee myös sijoittamiseen, jossa monesti verkossa voi olla monenlaisia vinkkejä ja kommentteja sijoittamiseen, ilman sen suurempia faktoja. Näistä asioista on hyvä oppia kirjoista, jotta ymmärtää esimerkiksi, miten markkinat toimivat ja miten sijoittaminen oikeasti toimii ja mitä se tarkoittaa.

Kirjat auttavat aivojamme

Painettu sana auttaa myös aivojamme, miten? Kun luemme kirjaa, samalla aktivoimme aivojamme ajattelemaan luettuja asioita. Päästämme silloin mielikuvituksemme valloilleen ja näemme sekä visualisoimme itse sen, minkä olemme lukeneet. Videoiden ja ohjelmien katselu stimuloi aivojamme eri tavalla mutta ei aktivoi niitä ajattelemaan itse, koska kaikki näkyy valmiina verkkokalvojemme edessä. On tärkeää aktivoida aivojamme oikein, koska siitä on hyötyä monissa asioissa arjessa. Kun pystymme käyttämään mielikuvitustamme voimme myös muuttaa puhuttuja asioita visuaalisiksi kuviksi mielessämme. Tämä voi olla hyödyllistä kun kuuntelemme luentoa tai olemme töissä ja haluamme ymmärtää paremmin toisten kertomia asioita. Voimme myös parantaa omaa oppimistamme ja ymmärtämistä asioista lukemalla enemmän. Se voi auttaa meitä ymmärtämään paremmin ympärillämme tapahtuvia asioita ja yhdistämään niitä toisiinsa. Tämä on tärkeää monessa, kuten vaikka sijoittamisessa ja markkinoiden ymmärtämisessä. Kryptovaluutat vaativat visuaalisten liikkeiden ymmärtämistä ja lukemisesta voi myös olla hyötyä tässä.

Lukeminen parantaa myös tunteellista kykyämme ja rikastuttaa mieltämme. Kyky ymmärtää ja tuntea on myös tärkeä ominaisuus, jota koemme monesti kun luemme kirjaa, joka nostaa omat tunteemme pintaan. Opimme myös paremmin käsitelemään tunteitamme kun joudumme käsittelemään niitä lukemisen kautta. Voimme monesti myös paremmin samaistua kirjojen henkilöihin ja oppia sitä kautta paremmin myös itsestämme. Kirjat antavatkin meille hyvän mahdollisuuden nähdä maailman hyvin eri tavoin ja uudelleen erilaisessa valossa. Kirjallisuutta ja kirjoja ei saa siis unohtaa, koska niistä on hyötyä omalle oppimiselle.